İftar İçin Yemek Tarifleri Fasülye Pilakisi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Fasülye Pilakisi Tarifiİftar İçin Yemek Tarifleri Fasülye Pilakisi Tarifi Malzemeler: 400 gr kuru fasulye (2 bardak) 280 gr zeytinyağı (l/4 bardak) 100 gr san patates (1 büyük) 75 gr kereviz (1 orta) 75 gr havuç (I büyük) 100 gr soğan (1 büyük) 5 adet yeşil soğan 5 diş sarımsak yarım çorba kaşığı toz şeker yarım bardak su 1/2 demet maydanoz (üzerine) Tuz Yapılışı: • Bir gece önceden soğuk suda ıslatılmış 2 bardak kuru fasulye, suyu döküldükten sonra bir tencerede kaynayan 12 bardak suya atılır Ateşin altı hafifçe kısılır ve fasulyelerin rengi dönüp de az pişmiş bir hal alana kadar 30 dakika haşlanır Tencere ateşten alınarak, fasulyeler süzgece alınarak süzülmeye bırakılır • Diğer tarafta, bir tencereye; küçük kesilmiş soğanlar, bir çeyrek bardak zeytinyağında, hafifçe diriliğini kaybedene kadar karıştırılarak kavrulur Sonra soğanlara, 4 bardak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır (Soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış bir domates de katılabilir) • Tenceredeki su kaynaymea, üstü kazınmış ve yanın santim inceliğinde halkalara doğranmış havuç, kabuğu soyulmuş ve yine küçük parçalara doğranmış patates, üstü soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış kereviz, 5 diş sarımsak, yarım çorba kaşığı toz şeker; yeşil kısımları da olmak üzere ikişer santim uzunluğunda parçalara kesilmiş yeşil soğanlar, yarım çorba kaşığı tuz ile, haşlanıp, iyice süzülmüş olan fasulyeler de ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır Fasulyeler yumuşak bir hal alıncaya kadar, ortadan az ateşte pişirilir • Yumuşayan fasulyelere, kalan bir bardak zeytinyağı katılarak, 15 dakika daha pişirilir ve ocak kapatılır Pilaki iyice soğuduktan sonra tabağa alınarak, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir ve servis yapılır Not: Fasulyeler iyice soğumadan tencereden tabağa alınacak olurlarsa, üstleri çatlar |
|