İftar İçin Yemek Tarifleri Saksı Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Saksı Kebabı Tarifiİftar İçin Yemek Tarifleri Saksı Kebabı Tarifi Malzemeleri: - 4 Adet kemer patlıcan - 200 -300 Gr kuzu eti- 6 Adet kültür mantarı - 1 Adet soğan - 2 Adet domates - 2 Adet sivri biber - 1 Çay bardağı kaşar rendesi - 1 Çorba kaşığı salça - 1 Tutam maydanoz - Ayçiçek yağı veya fındık yağı - Tuz – Karabiber Yapılışı: Patlıcanları alaca soyuyoruz İki parmak kalınlığında kesiyoruz Bıçak yardımıyla üst kısmını boşaltıyoruz Patlıcanların tamamını bu şekilde kestikten sonra biraz yağ, tuz, karabiber ilave edip karıştırıyoruz, fırın tepsisine dizip 200 derecelik fırında kızartıp, sonra fırına dayanıklı bir kaba alıyoruz Tenceremizin içine önce yağı koyuyoruz Etler kavrulunca soğanı ve mantarı ilave ediyoruz Birlikte biraz daha kavuruyoruz Biberi, domatesi ve salçayı koyup karıştırıyoruz Tuzu, biberi, suyu koyup etleri pişmeye bırakıyoruz Etler pişince, doğranmış maydanozu ilave edip karıştırıyoruz Fırında pişirdiğimiz patlıcanların içini dolduruyoruz Üzerine domates, biber kaşar peynir koyuyoruz 180 derecede pişiriyoruz Özbek pilavıyla servist yapabilirsiniz
|
|
|
|