10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Tas Kebaplı Pilav Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri Tas Kebaplı Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç 300 gram kuşbaşı koyun eti
1 adet soğan
1-2 adet domates veya yarım yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı yağ, Tuz, karabiber
Yapılışı:
1 Pirinçler ayıklanır, sıcak tuzlu suda en az bir saat kadar bekletilir İki üç defa yıkanıp, suyu süzülür
2 İnce doğranmış soğan, et ile birlikte yağda kavrulur Domates rendelenir, üzerine katılır Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (Kendi suyu pişirmeye yetmezse, sıcak su ilave edilerek pişmesi sağlanır )
3 Pişen etler, süzülerek alınır Ateşe dayanıklı bir kâseye konur Kase, pilavın pişeceği geniş tencerenin ortasına, ters çevrilerek yerleştirilir
4 Etten süzülmüş yağın üzerine üç bardak su dökülür Karabiber ve tuz ilave edilerek kaynatılır
5 Kaynayan su, ters çevrilen kasenin üzerinden yavaşça dökülür Boşaltma sırasında kasenin yerinden oynamaması için, üzerine bir ağırlık konmalıdır
|
|
|