Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
maydanoz, sosu, tarifi

Maydanoz Sosu Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanoz Sosu Tarifi



Maydanoz sosu

2 bağ maydanoz,
2-4 diş sarmısak,
tuz,
2 yemek kaşığı soyulmuş badem,
40 g parmesan rendesi,
10 yemek kaşığı zeytinyağı

Maydanozu yıkayarak kurulayın, yapraklarını koparın Sarmısağı soyun Bütün malzemeleri püre haline getirin, gerekirse biraz daha zeytinyağı karıştırın Sosu bir kavanozun içine koyun, üzerini zeytinyağı ile örtün 3 hafta saklanabilir, makarna ile sunulur

Maydanoz Sosu

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 iri soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı curry (özel Hint baharat karışımı)
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 olgun domates (çekirdekleri çıkarılıp, küçük küpler halinde doğranmış)
1 demet maydanoz (yaprakları ayıklanıp, iri doğranmış)

Sosu hazırlamak için, bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca soğanlar, curry ve zerdeçalı (isteğe bağlı) ekleyip, sürekli karıştırarak, soğanlar esmerleşmeye başlayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin 2 bardak sıcak su, limon suyunu, sarımsakları ve karabiberi tavadaki karışıma katıp, bu sosu ağır ateşte 1 dakika pişirin Domatesler ve maydanozları ekleyerek karıştırıp, tavayı ateşten alın ve bir kenarda soğutun

Alıntı Yaparak Cevapla

Maydanoz Sosu Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanoz Sosu Tarifi



Maydanoz Sosu Tarifi

10 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)
400 gr (2 su bardağı) beşamel sos (sıcak)
1 çorba kaşığı krema
1 fiske pul kırmızıbiber

Beşamel sosu, bir kaseye boşaltınız
Orta boy bir tencereye, dibinden 1,5 cm yükseklikte su koyunuz Maydanozu katıp, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca, tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, 5 dakika pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip, maydanozları delikli kepçeyle ince tel süzgece çıkarınız Tahta bir kaşıkla bastırarak fazla suyunu süzdürünüz
Tel süzgeçteki maydanozları beşamel sosa katıp, krema ve pul kırmızıbiberi ekleyerek iyice karıştırınız Sosu tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber katınız
Sosu, ısıtılmış bir sosluğa boşaltıp servis ediniz

Not: Bu lezzetli yeşil sosu, balık yada daha hafif et yemekleriyle servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.