Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğüsü, tarifi, tavuk

Tavuk Göğüsü Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Göğüsü Tarifi



Tavuk Göğüsü Tarifi

1 litre süt
240 gram toz şeker
50 gram nişasta
50 gram pirinç unu
250 gram tavuk eti (göğüs kısmından, kemiksiz)
1 tutam tuz

Sütten 1 su bardağı ayırıp geri kalanını 1 tutam tuz ile kaynatalım
Pirinç ununu ve nişastayı, ayırdığımız 1 su bardağı soğuk süt ile iyice ezelim Toz şeker ile birlikte süte katalım
Koyulaşmcaya kadar karıştırarak, kaynatalım
Diğer taraftan tavuk etini haşlayıp lifleri boyunda didikleyelim
Avuç arasında yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atalım
Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltelim
Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla dövmek suretiyle lifleri iyice ezelim
Ezilen lifleri muhallebi tenceresine koyup pişirmeye devam edelim
Hafif suyla ıslattığımız tepsiye boşaltalım
Donunca kare kare kesip tatlı tabaklarına ters çevirip üzerini tarçınla süsleyerek servis yapalım

Not: Tavuk etinin lif lif olması için yeni kesilmiş olması gerekir Bir rivayete göre bu tatlı Doğu Roma İmparatorluğu'ndan bize gelmiştir ve dünyada bizden başka yapan da kalmamıştır Bu tatlının dibi kazandibinin dibi gibi yakılırsa daha güzel olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Göğüsü Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Göğüsü Tarifi



Tavuk Göğüsü Tarifi

1 kilo süt
1 büyük su bardağı şeker
1 küçük su bardağı pirinç
Tavuk etinin göğüs kısmı (Beyaz eti)
Tarçın
1 çay bardağı tavuk suyu

Pirinci yıkayıp sıcak su ile 1 saat ıslatınız İyice pişirdikten sonra tel süzgeçte iyice ezerek kaynayıp soğutulmuş süte ilâve ediniz Şekeri de koyup ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz Diğer tarafta tavuk etini, lifleri boyunca didikleyiniz Avuç arasında da yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atınız Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup, bir tahta kaşıkla dövmek suretiyle lifleri, iyice eziniz Ezilen lifleri iyice gevşetip suya atınız Biraz bekledikten sonra 1-2 taşım kaynatınız (Etlerin muhallebide gözükmeyecek hale gelmesi lâzımdır) 1 kepçe tavuk suyu koyunuz Ateşten alınız Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz ve üzerlerini tarçınla süsleyiniz

Not: Tavuk göğsünü mutlaka taze kesilmiş tavuk etiyle yapınız Aksi halde lifler iplik iplik olmaz Tavuk göğsünün bütün özelliği macun gibi uzamasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Göğüsü Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Göğüsü Tarifi



4 su bardağı süt

Yarım Bakpi tavuk göğsüs eti haşlanacak

1 kahve fincanı pirinç unu

1 kahve fincanı nişasta

1 su bardağı toz şeker

Çok az miktarda tuz

Haşkadığınız Bakpi tavuğun göğüs etlerini çok ince didikleyinDidiklediğiniz Bakpi tavukları su içinde 1 saat kadar beklettikten sonra suyunu sıkınSütü kaynatın; kaynayan süte didiklenmiş ve suyu sıkılmış Bakpi tavukları atarak kaşık yardımı ile ezerek pişirinPirinç unu ve nişastayı su ile ezinSıcak sütten birkaç kaşık ilave edip süte ilave edinOcaktan indirmeye yakın şeker ilave edip hızlıca karıştırın, kıvamı koyulaşınca ocaktan alınÜzerine tarçın,fındık,antep fıstığı,ceviz ilave edip tatlınızın sunumunu zenginleştirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Göğüsü Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Göğüsü Tarifi



1/2 paket margarin

1 lt süt

3 fincan un

3 fincan şeker

1 paket vanilya

1 adet damla sakızı veya falım sade sakız

Margarini tencereye koyup eritmeye başlayın Margarin eridikten sonra un katın ve bir müddet karıştırarak kavurun Şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin Sütü yavaş yavaş ekleyin, sakızı içine atın ve karıştırmaya ara vermeden devam edin Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alın Tavuk göğsünün soğuması için yarım saat bekleyin Görünümünün güzelleşmesi açısından mikserle çırpın Sonra tepsi şeklinde bir kaba alın, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Göğüsü Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Göğüsü Tarifi



1 l süt

200 g şeker

75 g pirinç unu

50 g tavuk göğsü

Bir tencerede tavuk göğsünü iyice haşlayın Ardından çukur bir kasenin içine göğsü koyup elinizle iyice didin Bir yanda süt ve şekeri ocakta kaynatın Süt kaynadıktan sonra tavukları ve pirinç ununu ilave edin Bir spatula yardımı ile yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirinOcaktan aldıktan sonra bir tepsiye boşaltıp, soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.