Tavuk Göğüsü Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Göğüsü TarifiTavuk Göğüsü Tarifi 1 litre süt 240 gram toz şeker 50 gram nişasta 50 gram pirinç unu 250 gram tavuk eti (göğüs kısmından, kemiksiz) 1 tutam tuz Sütten 1 su bardağı ayırıp geri kalanını 1 tutam tuz ile kaynatalım Pirinç ununu ve nişastayı, ayırdığımız 1 su bardağı soğuk süt ile iyice ezelim Toz şeker ile birlikte süte katalım Koyulaşmcaya kadar karıştırarak, kaynatalım Diğer taraftan tavuk etini haşlayıp lifleri boyunda didikleyelim Avuç arasında yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atalım Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltelim Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla dövmek suretiyle lifleri iyice ezelim Ezilen lifleri muhallebi tenceresine koyup pişirmeye devam edelim Hafif suyla ıslattığımız tepsiye boşaltalım Donunca kare kare kesip tatlı tabaklarına ters çevirip üzerini tarçınla süsleyerek servis yapalım Not: Tavuk etinin lif lif olması için yeni kesilmiş olması gerekir Bir rivayete göre bu tatlı Doğu Roma İmparatorluğu'ndan bize gelmiştir ve dünyada bizden başka yapan da kalmamıştır Bu tatlının dibi kazandibinin dibi gibi yakılırsa daha güzel olur |
Tavuk Göğüsü Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Göğüsü TarifiTavuk Göğüsü Tarifi 1 kilo süt 1 büyük su bardağı şeker 1 küçük su bardağı pirinç Tavuk etinin göğüs kısmı (Beyaz eti) Tarçın 1 çay bardağı tavuk suyu Pirinci yıkayıp sıcak su ile 1 saat ıslatınız İyice pişirdikten sonra tel süzgeçte iyice ezerek kaynayıp soğutulmuş süte ilâve ediniz Şekeri de koyup ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz Diğer tarafta tavuk etini, lifleri boyunca didikleyiniz Avuç arasında da yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atınız Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup, bir tahta kaşıkla dövmek suretiyle lifleri, iyice eziniz Ezilen lifleri iyice gevşetip suya atınız Biraz bekledikten sonra 1-2 taşım kaynatınız (Etlerin muhallebide gözükmeyecek hale gelmesi lâzımdır) 1 kepçe tavuk suyu koyunuz Ateşten alınız Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz ve üzerlerini tarçınla süsleyiniz Not: Tavuk göğsünü mutlaka taze kesilmiş tavuk etiyle yapınız Aksi halde lifler iplik iplik olmaz Tavuk göğsünün bütün özelliği macun gibi uzamasıdır |
Tavuk Göğüsü Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Göğüsü Tarifi4 su bardağı süt Yarım Bakpi tavuk göğsüs eti haşlanacak 1 kahve fincanı pirinç unu 1 kahve fincanı nişasta 1 su bardağı toz şeker Çok az miktarda tuz Haşkadığınız Bakpi tavuğun göğüs etlerini çok ince didikleyinDidiklediğiniz Bakpi tavukları su içinde 1 saat kadar beklettikten sonra suyunu sıkınSütü kaynatın; kaynayan süte didiklenmiş ve suyu sıkılmış Bakpi tavukları atarak kaşık yardımı ile ezerek pişirinPirinç unu ve nişastayı su ile ezinSıcak sütten birkaç kaşık ilave edip süte ilave edinOcaktan indirmeye yakın şeker ilave edip hızlıca karıştırın, kıvamı koyulaşınca ocaktan alınÜzerine tarçın,fındık,antep fıstığı,ceviz ilave edip tatlınızın sunumunu zenginleştirebilirsiniz |
Tavuk Göğüsü Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Göğüsü Tarifi1/2 paket margarin 1 lt süt 3 fincan un 3 fincan şeker 1 paket vanilya 1 adet damla sakızı veya falım sade sakız Margarini tencereye koyup eritmeye başlayın Margarin eridikten sonra un katın ve bir müddet karıştırarak kavurun Şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin Sütü yavaş yavaş ekleyin, sakızı içine atın ve karıştırmaya ara vermeden devam edin Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alın Tavuk göğsünün soğuması için yarım saat bekleyin Görünümünün güzelleşmesi açısından mikserle çırpın Sonra tepsi şeklinde bir kaba alın, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin |
Tavuk Göğüsü Tarifi |
10-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Göğüsü Tarifi1 l süt 200 g şeker 75 g pirinç unu 50 g tavuk göğsü Bir tencerede tavuk göğsünü iyice haşlayın Ardından çukur bir kasenin içine göğsü koyup elinizle iyice didin Bir yanda süt ve şekeri ocakta kaynatın Süt kaynadıktan sonra tavukları ve pirinç ununu ilave edin Bir spatula yardımı ile yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirinOcaktan aldıktan sonra bir tepsiye boşaltıp, soğumaya bırakın |
|