![]() |
Ekmek Pudingi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Pudingi TarifiEkmek Pudingi Tarifi 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) 6 ince ekmek dilimi (kabukları kesilip bolca yağlanmış) 90 gr (3/4 su bardağı) çekirdeksiz üzüm 1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi (istenirse) 2 çorba kaşığı toz şeker Sütlü karışım: 2 yumurta 400 gr (2 su bardağı) süt 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı vanilya esansı Orta boy bir fırın tepsisinin dibini ve kenarlarını 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız ![]() Ekmek dilimlerini dörde bölünüz ![]() ![]() ![]() Ekmek dilimleriyle yağlı yanları üste gelecek biçimde ikinci bir kat yapıp, kalan üzümleri, hindistancevizi rendesini ve 1 çorba kaşığı şekeri serpiniz ![]() ![]() Sütlü karışımı hazırlamak için yumurtaları büyük bir kasede bir telle çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|