Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohçada, elma, tarifi

Elma Bohçada Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Bohçada Tarifi



Elma Bohçada Tarifi

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
300 gram un,
200 gram tereyağı,
2 yumurta,
180 gram toz şekeri,
100 gram çikolata,
50 gram ağaçkavunu şekerlemesi,
2 tatlı kaşığı toz maya,
1 limon,
6 Amasya veya Gümüşane elması,
4 kuru acıbadem kurabiyesi,
2 çorba kaşığı şeftali marmelâtı,
1 tutam tuz

Yapımı: Bir fırın tepsisinin içi az yağ ve unla bulanır Kalan un hamur yoğurma mermerinin üstüne boşaltılır Unun ortası çukurlaştırılır Buraya 150 gram toz şeker, 1 tutam tuz, küçük parçalara bölünmüş 150 gram tereyağı, toz durumundaki maya ve yumurtaların sarısı konur Hepsi karıştırıldıktan sonra iyice yoğrulur Sonra hamur bir yağ kâğıdına sarılır ve buzdolabında dinlendırilir
Hamur dinlendirilirken özel aracıyie elmaların çekirdekleri ve elmanın çevresindeki katı bölüm çıkarılır Sonra elmaların kabukları soyulur
Çikolata rendelenir Sonra benmari usulüyle bir kapta eritilir, içine 30 gram erimiş tereyağı, havanda dövülmüş acıbadem kurabiyeleri, ince ince kıyılmış ağaç kavunu şekerlemesi ve şeftali marmelâtı katılır Bunlar iyice karıştırılarak bir macun durumuna getirilir Elmaların içi bu macunla doldurulur
Hamur buzdolabından çıkarılır Üstündeki yağ kâğıdı açılır Hamur, üzerine biraz un serpilen mermere konur Hamurun kalınlığı yarım santim olacak biçimde oklavayla açılır Sonra hamur 15X20 santimlik 6 diktörtgene bölünür Her hamurun ortasına içi dolmuş bir elma oturtulur Sonra bu elmalı hamurların uçları birer bohça gibi örtülür Dikdörtgenlerin kesimi sırasında artan hamur parçalarından yapılacak süsler, bu bohçaların tepelerine oturtulur Bir yumurta beyazı telle çırpılarak köpürtülür Bir fırçayla ya da tavuk tüyüyle bu köpük bohçalara sürülür Üzerlerine de artan toz şeker serpilir
Fırının termostatı 170 dereceye göre ayarlanır Kızınca bohçalar önceden unlanıp yağlanmış olan tepsiyle fırına sürülür ve burada bir saat pişirilir Sonra sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.