![]() |
Soslu Elma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Elma TarifiSoslu Elma Tarifi 4 yeşil ekşi elma 30 gr (2 çorba kaşığı) + 4 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 4 tost ekmeği dilimi (kabukları çıkarılıp 1 cm kalmlığmda 7,5 cm çapında daireler halinde kesilmiş) 2 çorba kaşığı üzüm marmeladı (yada bir başka marmelat) ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() Elmaları yıkayıp göbeklerini çıkarınız ![]() ![]() Her elmanın içine bir tatlı kaşığı tereyağ koyup, elmaları ateşe dayanıklı bir cam kaba yerleştiriniz ![]() ![]() Elmaları, 30-35 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Bu arada orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Elmalar pişince kabı fırından çıkarınız ![]() ![]() Ateşe dayanıklı kabın içindeki sosu, küçük bir tencereye döküp, marmelatı da ekleyerek harlı ateşte sürekli karıştırarak 5-6 dakika, sos yarıya ininceye kadar kaynatınız ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu kaşıkla elmaların üstüne dökdükten sonra hemen servis ediniz ![]() Not: Bu tatlıyı gerek sıcak gerek soğuk olarak, krem şantiyi yada vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz |
![]() |
![]() |
|