![]() |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ék$İ Den Sütlü TatlılarHİNDİSTANCEVİZLİ MUHALLEBİ Kullanılacak malzeme: 7 bardak süt, 1+1/4 bardak toz şekeri, 1/2 kahve fincanı nişasta, 1+1/2 fincan pirinç unu, 1+1/4 bardak su, 1/2 çay kasığı tuz, 1 kahve fincanı dövülmüş hindistancevizi ![]() Yapımı: Bir tencereye sütü, şekeri, tuzu ve hindistan cevizini koyup karıştırarak bunları kaynatmalı ![]() Beri yanda bir kaba, nişastayla pirinç ununu koymalı ![]() ![]() ![]() Pirinç unuyla nişasta süte yedirildikten sonra karıştırılarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirilmeli ![]() ![]() ![]() Fırın Sütlaç Kullanılcak malzemler 1,5 litre süt 180 gr ![]() 40 gr ![]() 40 gr ![]() 1 paket vanilya yapımı: Bir tencereye sütün 1 litresini boşaltıp kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PEYNİR PUDİNGİ Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 100 gram rendelenmiş gravyer peyniri, 3 yumurta, 20 gram un, 20 gram ve buna ilâveten 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 bardak süt, 1 kaşık kurutulmuş ekmek tozu, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: 20 gram yağ, un ve kaynar sütle bir beşamel hazırlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HANIMELİ MUHALLEBİSİ Kulanılcak Malzemler: 4 su bardağı süt, 4 fincan şeker 3 fincan un 1 çorba kaşığı margarin, 2 paket şekerli vanilin Sos: 1 yumurta, 1 fincan şeker 3 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı margarin 1 fincan su, dövülmüş Camfıstığı ![]() Yapımı: Tencerede un ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ék$İ Den Sütlü TatlılarELMALI PİRİNÇ PUDİNGİ Malzeme: Yarım kilo süt 1 su bardağı dolusu pirinç 1 limon kabuğu rendesi 1 su bardağı toz şeker 4 yumurta sarısı 4 adet iri elma 4 yumurta beyazı Yapılışı: Elmalar soyulup içleri güzelce ve dikkatle oyulur, yıkanır ve süzülmeye bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAKAOLU KREMA MALZEMELER 1 kilo süt 3 kahve fincanı un 3 yumurta 7 çorba kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı margarin 1 paket kakao 10 adet kedi dili bisküvi HAZIRLANIŞI Yumurtaların sarısı beyazı ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Üzerine krem şanti ilave edilebilir ![]() ÜZÜMLÜ KEŞKÜL Malzemeler 1 çay bardağı pirinç 100 gram badem 4 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı üzüm suyu 1 kase çekirdeksiz üzüm 2 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı YAPILIŞI Pirinç ayıklanıp, yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİKOLATALI SUFLE Malzemesi: (4 kişilik) 1 bardak süt 8 yumurtanın akı 4 çorba kaşığı toz şeker 100 gr ![]() 4 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı pudra şekeri 6 çorba kaşığı un 1/2 bardak krema 8 yumurtanın sarısı Hazırlanışı: Önce fırınınızı orta hararette ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ék$İ Den Sütlü TatlılarKOLAY SÜTLAÇ Malzemeler ; 4 su bardağı Süt 1 Su bardağı Şeker 1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç 1 silme kaşık Nişasta 1 silme kaşık Pirinç Unu bir tutam Tuz Hazırlanışı; 4 kişi için 1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() ![]() Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır ![]() Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir ![]() İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir ![]() Sakızlı Vişneli Sütlaç Malzemeler 1 su badağı pirinç 1 kilo süt 1 bardak toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı biraz vişne Hazırlanışı 1 bardak pirinci haşlayın, 1 litre süt ilave edin 1 bardak şekerle beraber kısık ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güz Rüyası Malzemeler 2 adet şeftali 2 yumurta sarısı 2 su bardağı süt 4 çorba kaşığı şeker 1 paket şeftali yada muz jölei 1,5 su bardağı sıcak su 1 su bardağı vişne suyu 2 çorba kaşığı mısır nişastası Hazırlanısı 2 yumurta sarısını çırparak süte ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sütlü Revani MALZEMELER yarim paket margarin 1 litre sut 1 bardak irmik 1 bardak toz seker 1 vanilya HAZIRLANISI Malzemenin hepsini bir tencerede kisik ateste bir cirpici yardimiyla muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin ![]() olacaktir, panik yapmayin ![]() yapismasini onlemek icin ![]() sonra buzdolabinda servis icin bekletin ![]() ekleyebilirsiniz ![]() LİMONLU PUDING MALZEMELER 6 Kişilik 2 limon 100 gr tereyağ veya margarin 100 gr toz şeker 3 yumurta 50 gr un 25 gr badem 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 ![]() HAZIRLANIŞI Fırını 180 dereceye ayarlayı, ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu karışıma limon suyu ve sütü de kattıktan sonra bir kere daha karıştırın ![]() ![]() Pudingi yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ék$İ Den Sütlü TatlılarÇikolatali Mus MALZEMELER 1 Paket Chocolate Mousse 1 su bardağı süt HAZIRLANISI Bir paket Chocolate Mousse'u genis ve derin bir kabin içine bosaltin ![]() Üzerine bir su bardagi sütü ilave ederek eriyene kadar karistirin ![]() Elde ettiginiz karisimi mikserle 6 dakika çirpin ![]() Hazirladiginiz musu kaselere bosaltin ve buzdolabinda en az üç saat beklettikten sonra servis yapin ![]() KESTANELI TATLI MALZEMELER 1/2 kg ![]() 1 paket vanilya 4 su bardağı süt 3 yumurta 50 gr ![]() 1 su bardağı şeker 3-4 yemek kaşığı margarin HAZIRLANIŞI Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BILLUR TATLISI MALZEMELER 1 kg süt 2 kahve fincanı toz şeker 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı buğday nişastası Süslemek için 1 adet nar Mandalina Elma vs ![]() ![]() ![]() HAZIRLANIŞI Süt, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir ve bir servis tabağına dökülür ![]() ![]() ASLAN SÜTÜ MALZEMELER: -1 litre süt -1 su bardağı toz şeker -3 çorba kaşığı tel şehriye (silme) -1 çorba kaşığı nişasta -2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık -1 çorba kaşığı badem -1 çorba kaşığı iç fındık -1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi -Yarım paket vanilya HAZIRLANISI: Badem ve yeşil fıstık bir taşım kaynatılıp kabukları soyulur ![]() Badem, fıstık ve fındık ince ince kıyılır veya havanda dövülür ![]() Tel şehriye ateşte pembe olarak kavrulur ![]() Süt ile şeker kaynatılır ![]() ![]() Nişasta yarım bardak su ile ezilir ![]() ![]() Son olarak, badem, fıstık, fındık ve hindistan cevizi ile vanilya ilave edilir ![]() Kaselere boşaltılır ![]() Krem Şokola MALZEMELER 500 gr ![]() 150 gr ![]() 50 gr ![]() 25 gr ![]() 1 Paket vanilin 1 Adet yumurta 25 gr ![]() HAZIRLANISI Sütü ateşe koyun, içine şekerin yarısını ekleyerek karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ék$İ Den Sütlü Tatlılarbunların resimlerini de koyki hiç deilse gözümüz açılsn :D:D emeğine sağlık |
![]() |
![]() |
![]() |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ék$İ Den Sütlü Tatlılargerçekten resimleirn koysan ii olur bencede paylaşımın için saoll |
![]() |
![]() |
|