Çikolatalı Portakallı Sufle Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Portakallı Sufle TarifiÇikolatalı Portakallı Sufle Tarifi 175 gram bitter çikolata 450 ml (2 su bardağı) süt 4 yumurta 75 gram (5 çorba kaşığı) tozşeker 1 portakal Yarım tabaka jelatin 300 gram krema Rendelenmiş çikolata 1 900 ml 'lik bir sufle kabının kenarlarını yağlı kağıtla sarın ve alttan sıkıca tutturun 2 Çikolatayı küçük parçalara kırın ve bir kapta sütle eritin Bu sırada topak olmaması için karıştırmayı unutmayın 3 Yumurta sarıları ile şekeri çırpın Daha sonra sıcak çikolatayı buna ekleyin ve karıştırmaya devam edin 4 Bir portakalın suyunu ve 2 çorbakaşığı suyu bir kapta karıştırın Daha sonra jelatini ekleyerek, eriyinceye kadar ısıtın 5 Kremayı çırpın ve 3/4'ünü çikolatalı karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin Buna iyice çırpılmış yumurta aklarını ve portakal suyunu da ekledikten sonra hızla karıştırın 6 Elde ettiğiniz karışımı önceden hazırladığınız kalıba dökün ve 3 saat buzdolabında saklayın Daha sonra yağlı kağıdı kabın kenarından çıkarın Kalan krema, rendelenmiş çikolata ve portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|