Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, hanım, parmağı, tarifi

Ballı Hanım Parmağı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Hanım Parmağı Tarifi



Ballı Hanım Parmağı Tarifi

1 adet yumurta
1 paket tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri için:
1 su bardağı irmik

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı bal
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbet için su ve şeker kaynatılır Kıvam alınca bal ve limon katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır Yumuşak tereyağı, yumurta parmak uçlarıyla iyice mıncıklanır Üzerine kabartma tozu ve ele ypışmayana kadar un eklenerek yoğrulur Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak şekli verilir Parmaklar irmiğe batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.