Milföy Napoliten |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy Napoliten![]() Milfoy hamuru icin gerekli malzeme : 500 gr un1 silme yemek kaşığı tuz 500 gr ( 2 paket 250 gr lik ) Pastorize (tuzsuz) tereyağı 1,5 su bardaği çok soğuk su 1 çay kaşığı limon suyu 1 Adım - Öncelikle tereyağlarimiz kesinlikle kullanimdan birkac saniye önce buzdolabından çıkmış olacak Çünkü hamuru hazırlarken kullandığımız malzemelerin soğuk olması gerekiyor 1 paket tereyağını ufak küpler halinde keserek hamur hazırlayacağınız derin ve geniş kaba aktarın Tuz, limon ve soğuk suyu ekleyerek elinizle yaği bulamaç haline gelene kadar karıştırın İşlemi yaparken tereyaglarinizi çok fazla elinizin sıcaklığıyla erimemesine özen gösterin Eriyen margarin daha fazla un isteyecek, bu da hamurun kıvamını ve elde edeceğiniz sonucu kötü etkileyecektir Dilerseniz eliniz yerine el blender veya mixer de kullabilirsiniz, böylece yagin düşük ısısını korursunuz 2 Adim - Elde ettiğiniz karışıma 250 gr un ekleyin (goz karari unun yarisi eklenebilir gram olmasi sart degil) Elinizle hafifçe yoğurmaya başlayın Hamur toparlanınca (elinize yapışan bir kıvamda olacak) unlanmış tezgaha alın ve kalan unu ekleyerek yoğurmaya devam edin Yoğurduğunuz hamuru, geniş bir tepsi boyutlarında uygun bir şekilde açın ve unladığınız tepsiye yerleştirerek buzdolabına kaldırın 1 saat buzdolabında üzeri örtülmüş şekilde bekletin 3 Adim - Hamuru buzdolabından alıp unlanmış tezgaha ters çevirerek koyun Bu sirada yağı iki yağlı kağıt ya da stretch film arasına alıp merdaneyle hamurun inceliğine getirip hamurun üzerine öyle koyun Böylece yoğururken yaği hamura yedirmek kolaylaşır Neyse, yağı hamurun üzerine koyduktan sonra hamurun diğer yarısını yağın üzerine gelecek şekilde kapatın ve kenarlarını elinizle bastırın Bu haliyle tekrar unlanmış tepsiye alın ve bir saat daha üzerini örtüp buzdolabında bekletin![]() 4 Adim - Hamuru buzdolabından alın, yine unlanmış tezgaha ters çevirip yerleştirin İçindeki yağı hamura yedirmek için merdaneyle önce bir yüzünü açın, daha sonra hamuru iki ye katlayıp ters çevirerek diğer yüzünü açın Bu işlemden sonra hamurun yanlardaki iki ucunu ortada birleşecek şekilde katlayın, daha sonra da kat yeri içerde kalacak şekilde bir kez daha katlayın Dört kat elde etmiş olacaksınız böylece Bu şekilde hamuru unlanmış tepsiye tekrar koyun ve bir saat daha üzerini örtüp buzdolabında bekletin 5 Adim - Hamuru buzdolabından alarak bir önceki adımı tekrarlayın ve 1 saat daha bekletin 6 Adim - Hamuru buzdolabından alarak bir önceki adımı tekrarlayın ve 1 saat daha bekletin 7 Adim - Hamuru buzdolabından çıkarın ve unlanmış tezgahta tekrar açın Açtığınız hamuru artik istediginiz sekli verebilirsiniz![]() Önemli not: Hamuru açarken üzerine serptiğiniz unları katlama yaparken mutlaka elinizle ya da bir fırçayla hamurun üzerinden silin, aksi takdirde unlar gri topaklar halinde hamura yapışacak ve pişerken hamurun kabarmasını olumsuz etkileyecektir ![]() Onceden isitilmis 200 C firinda kizarana kadar ( ortalama 15 – 20 dakika ) pisiriniz Istege gore uzerine yumurta sarisi surebilirsiniz fakat biz kullanmadik
|
|
Milföy Napoliten |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy NapolitenArasinin Kremasi icin : 3,5 su bardagi süt 1,5 çorba kasigi un 1 çorba kasigi nişasta 1 yumurta sarısı 1,5 su bardagi toz şeker 1 paket vanilya |
|
|
|