Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, tarifi, türkmen

Baklava Tarifi ( Türkmen )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklava Tarifi ( Türkmen )



Baklava Tarifi ( Türkmen )

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu yada sirke
tuz
Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)

Hazırlanışı:
Süt+yumurta+yağ+yoğurdu iyice karıştırın sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun Ele yapışmayacak bir hamur olsun bezelere bölün üstünü unlayıp kapatın ½ saat beklesin Bezeleri teker teker nişasta ile oklava yardımıyla açın işte şimdi hamurumuz hazır Baklava yapımının geri kalanı çok basit açmış olduğumuz yufkayı oklavaya bir taraftan sarıp yufkanın üzerine çekilmiş ceviz serpip oklavaya sararız ve iki taraftan hamuru büzmeye başlarız ve o şeklinde tepsiye sıyırıp parçalara böleriz üzerine kızgın margarin döküp sıcak fırına veririz iyice kızardıktan sonra fırından alıp üzerine dökünüz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.