Ananaslı Kakaolu Kek Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananaslı Kakaolu Kek TarifiAnanaslı Kakaolu Kek Tarifi Malzemeler 4 adet yumurta Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 su bardağından bir parmak eksik süt Yarım su bardağı sıvıyağ 125 gram margarin 1 paket kakaolu kek karışımı Üzeri için: 2 paket toz kremşanti 2 su bardağı ananas suyu 10-12 dilim konserve ananas Yapılışı 1YUMURTA ve tozşekeri 3-4 dakika çırpın Ardından sütü, sıvıyağı ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyerek biraz karıştırın Son olarak kakaolu kek karışımını ilave edip 2-3 dakika hızlı devirde çırpın 30x30 cm'lik yağlanmış kalıba aktarın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin Piştiğinde çıkartıp, soğumaya bırakın 2Üzeri için; toz kremşantiyi ananas suyu ile çırparak krema haline getirin Soğuyan kekin üzerine ananasların yarısını yerleştirin Üzerine kremayı yayın Kremanın üzerine kalan ananasları da yerleştirdikten sonra kare şeklinde dilimleyin Buzdolabında yarım saat dinlendirip servis yapın |
|