Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
parfenes, tarifi

Parfenes Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parfenes Tarifi



Parfenes Tarifi

1 paket pötübör bisküvi
2 paket sade kremşanti
1 paket pınar labne
1 su bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı süt

ŞURUBU İÇİN
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
2 tatlı kaşığı toz şeker

KROKANIN YAPILIŞI
3 yemek kaşığı toz şeker bir tavaya koyulur
karamel olana kadar eritilir
içine 1 su bardağı file fındık eklenir
tezgahın üzerine yağlı kağıt serilir
karışım ince bir tabaka halinde yağlı kağıdın üzerine dökülüp soğutulur

sütün içine 2 paket kremşanti katılıp iyice çırpılır
içine 1 paket pınar labne eklenerek karıştırılır
damla çikolata da eklenir 20 cm'lik dikdörtgen borcamın içine kremşantiden 2-3 kaşık sürülür
bisküviler teker teker şuruba batırılarak borcama 3 tane yanyana gelecek şekilde dizilir
tekrar üzerine kremşantiden sürülür bu şekilde bisküviler 3 kat olana kadar devam edilir en son kalan kremşanti ile üzeri kaplanır
üzerine fındıklı krokan kırılarak serpiştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.