![]() |
Etli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırEtli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler; ? 10 adet milföy hamuru ? 1 su bardağı haşlanmış bezelye ? 2 adet orta boy havuç ? 500 gram dana kuşbaşı et ? 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu ? 1 çay kaşığı kekik ? 1 çay kaşığı karabiber ? 1 çay kaşığı tuz ? 1 adet yumurta sarısı ? 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı; Börek harcını hazırlamak için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın ![]() Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavun ![]() Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde incecik doğrayın ![]() Bezelye, havuç ve baharatları tencereye ilave edin ![]() Yaklaşık 5 dakika pişirin tencereyi ocaktan indirin ![]() Dereotunu ekleyip karıştırın ve etin soğuması için bekletin ![]() Orta derinlikte ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayın ![]() Tabanı ve kenarlarını milföy hamuruyla kaplayın ![]() Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın ![]() Üzerini milföy hamuruyla kapayın ![]() Yumurta sarısını böreğin üzerine sürün ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin ![]() Ilınan böreği fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() ~~Alıntı~~ |
![]() |
![]() |
|