![]() |
Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırPatlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Zorluk Derecesi: 3/5 Orta Hazırlama Süresi: 90 dk ![]() Malzemeler: ? 1 Kg ![]() ? 1,5 Kg ![]() ? 2 Tane Limon ? 5-6 Litre Su ? 250 gr ![]() Yapılışı: Patlıcanların kabuklarını soyup , güzelce yıkayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Durulmuş kireçli suya doğradığımız patlıcanları atıp 6-7 saat bekletelim ![]() ![]() ![]() Şerbeti kıvama gelince patlıcanları atıp reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatalım ![]() ![]() ![]() ![]() Dip Not: ? Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır ![]() ![]() ? Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|