Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Ve Meyveli Kaygana TarifiBallı Ve Meyveli Kaygana Tarifi MALZEMELER 2 su bardağı un 4 çorba kaşığı toz şeker 1 adet şeftali, doğranmış 1 5 su bardağı süt yarım paket tatlı mayası yarım paket tereyağ (yada margarin) 3 yumurta 2 çorba kaşığı bal 1 çorbakaşığı limon suyu bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs ) tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın
|
|
Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Ve Meyveli Kaygana TarifiMeyveli Ve Ballı Kaygana Tarifi 260 gram (2 su bardağı) un 60 gram (4 çorba kaşığı) tozşeker 3 dl (1 su bardağından biraz fazla) süt 3 yumurta 1/2 paket tatlı mayası Tereyağı ya da margarin Bir su bardağı ahududu, böğürtlen, çilek ve benzeri meyveler 1 adet doğranmış şeftali 2 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı limon suyu Tuz 1 Şeftali dahil tüm meyveleri bal ve limonla karıştırın Meyveleri bu şekilde dinlendirirken kayganaları hazırlayın: Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ekleyip karıştırın 2 Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın Sonra karışımı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın 3 Bir demir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağı ya da margarinle yağlayın Sonra hazırlanmış karışımdan, birbirlerine değmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun Kabarmaya başlayınca spatüla yardımıyla çevirin Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin Servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üstünü ballı meyvelerle süsleyin
|
|
|
|