10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Narlı İrmik Tatlısı Tarifi
Narlı İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 Sade Kat için;- 1 Lt
Süt
- 7 Yemek Kaşığı İrmik
- 8 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
- 1 Paket Vanilya
- 1 Limon Kabuğu Rendesi
2 Vişneli Kat için;- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 4 Yemek Kaşığı İrmik
- 1 Su Bardağı Taze Vişne Suyu (Derin dondurucudan)
- Bulgur Tanesi Kadar Kırmızı Toz Gıda Boyası
3 Çikolatalı Kat için;- 1 Su Bardağı Süt
- 200 Gr
Sütlü Çikolata
- 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
- 1 Tatlı Kaşığı Kakao

Yapılışı- Sade kat için, verilen malzemelerin hepsini bir tencereye koyup, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın Su ile ıslattığınız 24 cm lik kelepçeli kalıba üçte birini dökün Bolca nar serpin, kenarlara biraz daha yoğun bir şekilde serpin Tatlının geri kalanını dökün
- Vişneli kat için, verilen malzemelerin hepsini bir tencereye koyup, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın Soğumuş olan sade irmik tatlısının üzerine dökün
- Çikolatalı kat için, sütü kaynatın
İçerisine çikolatayı koyup eritin, nişasta ve kakaoyu ekleyin ve karıştırırak, kısık ateşte 1-2 dk pişirin Vişneli katın üzerine dökün Ilınınca üzerine nar taneleri serpin
NOT 1: İrmik tatlısı çok çabuk donan bir tatlı, bu nedenle hızlı hareket etmelisiniz Narların üzerine koyacağınız sade kat çalışamayacağınız kadar donmuşsa, ocağın üzerine koyarak biraz ısıtın
NOT 2: Vişneli kısım, pişirdiğinizde oldukça sulu bir karışım oluyor, bu aşamada paniklemeyin, o şekilde tatlının üzerine dökün ve oda sıcaklığında donmasını bekleyin Bir süre sonra katılaşıp, üzeri kaymak tutacak, çikolatalı karışımı o zaman dökün
|
|
|