Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Ve Sütlü Helva TarifiBademli Ve Sütlü Helva Tarifi Malzemeler 9 çay bardağı irmik, 250 gr tereyağı yada margarin,1 avuç dolusu kabuksuz badem, 750 gr Toz şeker,1 litre süt, 1 Paket Vanilya, Üzerine; Tarçın ve biraz toz şeker, ![]() Yapılışı Öncelikle yağı çelik tencereye alıp eritip bademleri atıp biraz kavuralım ardından irmiği ilave edip kısık ateşte rengi dönüp koku verinceye kadar güzelce kavuralım ![]() Ayrı bir kapta süte şekeri ve vanilyayı katıp ısıtalım, kaynama noktasına gelince sütü kavurulan irmiğe katıp sütü çekinceye dek ateşte tutup daha sonra üzerine bir kağıt kapatıp demlenmeye bırakalım Servis tabaklarına alıp üzerine tarçın serpip servis edelim Afiyet
|
|
|
|