Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, helva, sütlü, tarifi

Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi



Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi

Malzemeler
9 çay bardağı irmik,
250 gr tereyağı yada margarin,
1 avuç dolusu kabuksuz badem,
750 gr Toz şeker,
1 litre süt, 1 Paket Vanilya,

Üzerine;
Tarçın ve biraz toz şeker,



Yapılışı
Öncelikle yağı çelik tencereye alıp eritip bademleri atıp biraz kavuralım ardından irmiği ilave edip kısık ateşte rengi dönüp koku verinceye kadar güzelce kavuralım
Ayrı bir kapta süte şekeri ve vanilyayı katıp ısıtalım, kaynama noktasına gelince sütü kavurulan irmiğe katıp sütü çekinceye dek ateşte tutup daha sonra üzerine bir kağıt kapatıp demlenmeye bırakalım Servis tabaklarına alıp üzerine tarçın serpip servis edelim Afiyet

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.