Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, binbir, çeşit, tarifi, tatlısı

Binbir Çeşit Armut Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Binbir Çeşit Armut Tatlısı Tarifi



Binbir Çeşit Armut Tatlısı Tarifi

1 tane kurutulmuş kırmızı biber
1 dal biberiye
1 tane defne yaprağı
2 adet yıldız anason
2 çubuk tarçın
3 karanfil
1 tane limon suyu ve kabuğunun rendesi
1,5 bardak toz şeker (90 gr)
2 çorba kaşığı bal(30 gr)
2,5 bardak su (500 ml)
1 armut (kişi başı)
Carte dOr Bitter Çikolatalı Dondurma



Kırmızı biberin kabuğunu çıkarıp geniş bir tencereye koyun Biberiye, defne, anason, tarçın, karanfil, limon suyu ve kabuğunun rendesi, toz şeker, bal ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın Armutları sapları üzerinde kalacak şekilde soyup tencereye yerleştirin ve eşit şekilde pişmeleri için tencerenin ağzını kapayacak şekilde yağlı kağıt kesip kaplayın Armutlar yumuşayana kadar 20-25 dk pişirip kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın Tencerede kalan suyu yarıya inene kadar yüksek ateşte kaynatıp armutların üzerine ekleyin ve soğumaya bırakın Yanına Carte dOr Bitter Çikolata Parçalı Dondurma ve bolca pişmaniye ilave ederek servis yapın İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.