Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, mus, tarifi

Kayısılı Mus Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Mus Tarifi



Kayısılı Mus Tarifi

500 gr taze kayısı (yıkanıp, ortalarından ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılarak bir kenara ayrılmış)
1 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
1 kahve kaşığı tarçın
1/4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta (1 çorba kaşığı limon suyunda eritilmiş)
125 krema (koyulaşana kadar çırpılmış)
3 yumurtanın akı

Kayısıların çekirdeklerini kırıp, içlerinin zarını soyduktan sonra, parçalar halinde kalacak biçimde döverek bir kenara bırakınız
Kayısı, şeker, tarçın ve suyu orta boy bir tencereye koyup orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatınız Ateşin altını iyice kısıp tencerenin kapağını kapatarak çok ağır ateşte 30 dakika, kayısılar iyice yumuşayıp dağılmaya başlayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip, içindekileri bir tahta kaşığın tersiyle ezerek orta boy bir kasenin üstüne oturtulmuş çok ince bir tel süzgeçten geçiriniz (Süzgeçte kalan posayı atınız) Limon suyunda eritilmiş nişastayı kayısı püresine katıp, püreyi yeniden tencereye boşaltarak ateşe oturtunuz Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp püreyi bir kenarda soğumaya bırakınız Püre soğuyunca, dövdüğünüz kayısı çekirdeklerinin içlerini ve kremayı katınız İyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getirip madeni bir kaşıkla yavaşça kayısı püresine katınız
Kayısılı karışımı, orta boy soğutulmuş bir cam kaseye boşaltıp, buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Kayısılı Mus Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Mus Tarifi



Kayısılı Mousse Tarifi

Diyette olanlara özel bir tatlı kayısılı Mousse

Malzemeler

250 gram kurutulmuş kayısı
2 su bardağı taze portakal suyu
2 adet yumurta beyazı
1 tutam taze nane
Düşük yağlı peynir






Hazırlanışı

Kurutulmuş kayısıyı küçük parçalara ayırıp, portakal suyunda kaynatın Daha sonra miksere koyup püre haline getirin, ardından peyniri ilave edin Mikserde bir tur daha karıştırıp kenara alın

Diğer bir tarafta yumurta beyazını köpük halinde çırpın ve bu karışımı yavaş yavaş yedirip hazırlayın

Uzun ve derin bardakları da soğuması için en az 1 saat kadar buzlukta bekletin Daha sonra üzerini nane yapraklarıyla süsleyip, pudraşekeri serptikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.