Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, dondurmalı, tarifi, tatlısı

Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi



Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi

Gereçler:
4 armut, orta boy
25 gr tereyağı ya da margarin
4 yemek kaşığı şeker
75 gr elma şuyu ya da su
1/2 kg vanilyalı çikolata
4 ceviz ya da kıyılmış fındık

Armutları yıkayıp, ortalarını temizleyin Keskin bir bıçakla, tam ortalarındaki kabuğu kesin (Enlemesine ve ancak yarık biçiminde bir kesik) Armutları bir tepsiye dizip, ortalarına şeker doldurun Tepsinin dibini örtecek kadar armut suyu ya da su koyun Armutların üstüne bir tabaka yağlı kağıt, ya da alüminyum kağıt örtün Önceden ısıtılmış fırında armutlar yumuşayana dek pişirin (Fazla pişmemesine de özen gösterin) Fırından çıkarıp, kabuklarını çıkarın ve tatlı tabaklarına birer adet yerleştirin Tepsinin dibindeki suyu biraz koyulaşıp şurup kıvamına ulaşana dek kaynatırken, armutların soğumasını önleyin Her armutun üstüne şuruptan kaşıkla dökün ve üzerine de bolca dondurma koyun Birer yarım ceviz ya da kıyılmış fındık - fıstıkla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi



Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi

1 adet kurutulmuş kırmızıbiber
1 dal biberiye
1 adet defne yaprağı
2 adet yıldız anason
2 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
1 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi
1 çay bardağı toz şeker (90 g)
2 çorba kaşığı bal (30 g)
2,5 bardak su (500 ml)
Kişi başı 1 armut ve 2 kaşık Carte dOr Bitter Çikolata Parçalı Dondurma
Pişmaniye



Kırmızıbiberin tohumlarını çıkartıp genişçe bir tencereye koyun Biberiye, defne yaprağı, yıldız anason, çubuk tarçın, karanfil, limon suyu ve kabuğunun rendesi, toz şeker, bal ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın
Armutları, sapları üstlerinde kalacak şekilde soyup tencereye yerleştirin ve eşit pişmeleri için tencerenin ağzını kapayacak şekilde yağlı kâğıt kesip kaplayın Armutlar yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirip, kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın
Tencerede kalan suyu yarıya inene kadar yüksek ateşte kaynatıp armutların üzerine ekleyin ve soğumaya bırakın Yanına Carte dOr Bitter Çikolata Parçalı Dondurma ve arzu ettiğiniz kadar pişmaniye koyup servis yapın İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.