![]() |
Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurmalı Armut Tatlısı TarifiDondurmalı Armut Tatlısı Tarifi Gereçler: 4 armut, orta boy 25 gr tereyağı ya da margarin 4 yemek kaşığı şeker 75 gr elma şuyu ya da su 1/2 kg vanilyalı çikolata 4 ceviz ya da kıyılmış fındık Armutları yıkayıp, ortalarını temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurmalı Armut Tatlısı TarifiDondurmalı Armut Tatlısı Tarifi 1 adet kurutulmuş kırmızıbiber 1 dal biberiye 1 adet defne yaprağı 2 adet yıldız anason 2 adet çubuk tarçın 3 adet karanfil 1 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi 1 çay bardağı toz şeker (90 g) 2 çorba kaşığı bal (30 g) 2,5 bardak su (500 ml) Kişi başı 1 armut ve 2 kaşık Carte dOr Bitter Çikolata Parçalı Dondurma Pişmaniye ![]() Kırmızıbiberin tohumlarını çıkartıp genişçe bir tencereye koyun ![]() ![]() Armutları, sapları üstlerinde kalacak şekilde soyup tencereye yerleştirin ve eşit pişmeleri için tencerenin ağzını kapayacak şekilde yağlı kâğıt kesip kaplayın ![]() ![]() Tencerede kalan suyu yarıya inene kadar yüksek ateşte kaynatıp armutların üzerine ekleyin ve soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|