Linz Turtası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Linz Turtası Tarifi400 gram un 300 gram Teremyağ veya Teremyağ 175 gram tozşeker 200 gram badem 250 gram ahududu veya frenk üzümü marmeladı 2 adet yumurta 1 adet limon veya portakal 1 tutam tarçın 1 fiske tuz Porselen bir kaseye tozşekeri, oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağını, bir yumurta ile bir yumurtanın sarısını, ve bir çimdik tuzu koyup, iyice karıştıralım Kaynar suda bekletip, kabuklarını soyduğumuz bademleri robottan çekelim Toz haline gelen bademlerin yarısını, elenmiş unu, tarçını, ve limon kabuğu rendesini de karışıma ilave edip, iyice yoğuralım Hamur kıvama gelince rulo haline getirip, yağlı kağıda sardıktan sonra, buzdolabında 40-50 dakika kadar dinlendirelim Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırıp, kalan hamuru yanlarını ve dibini iyice yağlayıp, unladığımız turta kalıbına yanlarını ve dibini kaplayacak şekilde 2-3 mm kalınlığında elimizle bastırarak yayalım Marmeladı, limon suyu ile karıştırıp, hamurun üzerine düzgünce yayalım Kalan bademleri marmeladın üzerine serpiştirelim Ayırdığımız hamurdan ister kafes kafes, istersek de başka şekillerde süslemeler yapıp, marmeladın üzerini kapayalım Önceden ısıttığımız 180°C'li fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Turtayı 1-2 dakika dinlendirdikten sonra kabında çıkartıp, dilimleyerek, soğuk olarak servis yapalım Not: Bu turta tam anlamıyla bir Avusturya tatlısıdır Avusturyalılar, bu turtayı sabah ve ikindi kahvaltılarında çayla, sütle ve kahveyle yemekten çok hoşlanırlar
|
|
|
|