Belluriye Tarifi ( Hatay ) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Belluriye Tarifi ( Hatay )Belluriye Tarifi ( Hatay ) MALZEMELER 200 gr sade yağ 800 gr tel kadayıf (sütle hazırlanmış) 1 çorba kaşığı gül suyu 4 çorba kaşığı pudra şeker 1 tatlı kaşığı bal 50 cm çapında tepsi 400 gr çekilmiş antepfıstığı Şurubu için: 1250 gr şeker 650 gr su 1/2 çay kaşığı limon tuzu YAPILIŞI Yağın içine bir tatlı kaşığı bal katılıp karıştırılır ve tepsiye yayılır Buzdolabında yağın donması beklendikten sonra buzdolabından çıkarılır ve tel kadayıfları hiç kırılmadan kurdele şeklinde ele alınıp boydan boya mermer üzerine yayılır Birleşim yerindeki ek hamur parçası alınır Yine kırmadan tümünü kar topu şeklinde iki avucunuzun arasında kuwetlice bastırarak yuvarlayıp tekrar açılır Kurdeleleri tepsiye döşenir Üzerine gül suyu ile karıştırılmış fıstığı yayıp, üstüne kalan kadayıf aynı yöntemle döşenir Çok yavaş ocak ateşinde altı kızarıncaya kadar pişirin Kaynar olarak şurup dökülür Soğuduktan sonra kare porsiyonlara bölünerek servis edilir |
|