Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
belluriye, hatay, tarifi

Belluriye Tarifi ( Hatay )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Belluriye Tarifi ( Hatay )



Belluriye Tarifi ( Hatay )

MALZEMELER
200 gr sade yağ
800 gr tel kadayıf (sütle hazırlanmış)
1 çorba kaşığı gül suyu
4 çorba kaşığı pudra şeker
1 tatlı kaşığı bal
50 cm çapında tepsi
400 gr çekilmiş antepfıstığı

Şurubu için:
1250 gr şeker
650 gr su
1/2 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI
Yağın içine bir tatlı kaşığı bal katılıp karıştırılır ve tepsiye yayılır Buzdolabında yağın donması beklendikten sonra buzdolabından çıkarılır ve tel kadayıfları hiç kırılmadan kurdele şeklinde ele alınıp boydan boya mermer üzerine yayılır Birleşim yerindeki ek hamur parçası alınır Yine kırmadan tümünü kar topu şeklinde iki avucunuzun arasında kuwetlice bastırarak yuvarlayıp tekrar açılır Kurdeleleri tepsiye döşenir Üzerine gül suyu ile karıştırılmış fıstığı yayıp, üstüne kalan kadayıf aynı yöntemle döşenir Çok yavaş ocak ateşinde altı kızarıncaya kadar pişirin Kaynar olarak şurup dökülür Soğuduktan sonra kare porsiyonlara bölünerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.