Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurma, irmik, tarifi, tatlılı

İrmik Tatlılı Dondurma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Tatlılı Dondurma Tarifi



İrmik Tatlılı Dondurma Tarifi

3,5 su bardağı irmik (525 g)
1 paket çam fıstığı (20 g)
1 paket margarin veya tereyağ (250 g)
3 su bardağı toz şeker (510 g)
3,5 su bardağı süt veya su (490 ml)
Carte dOr Vanilyalı Dondurma



İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 2-3 dakika kaynatın Sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 6-7 dakika kadar daha pişirin Altını söndürün ve kapağın altına havlu peçete koyup demlendirin Soğuduktan sonra Carte dOr Vanilyalı Dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.