![]() |
Giyom Tel Rulosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Giyom Tel Rulosu TarifiGiyom Tel Rulosu Tarifi 2 çorba kaşığı tereyağı 5 yumurtanın sarısı 5 yumurtanın akı 80 gr (3/4 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı şeker 180 gr sütsüz (bitter) çikolata 3 çorba kaşığı soğuk su 250 gr (1 su bardağı) krem şanti 1 çay kaşığı vanilya esansı Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolatayı 3 çorba kaşığı suya koyup küçük bir tencerede hafif ateşte devamlı karıştırarak eritiniz ![]() ![]() Başka bir kapta yumurta aklarını telle iyice sertleşinceye kadar çırpınız ![]() Yumurta akını madeni bir kaşıkla yumurta sarısı - çikolata karışımına katınız ![]() ![]() Fırınınızı orta sıcaklığa (170° C) getirerek 10 dakika daha, sokulan bir şiş temiz ve kuru olarak çıkana kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp nemli bir bezle örterek 15 dakika bekletiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kapta, krem şantiyi, kalan 1 tatlı kaşığı şekeri ve vanilya esansını telle yâda elektrikli çırpıcı ile kalınlaşıncaya kadar iyice çırpınız ![]() Ruloyu açarak, kremayı bıçakla kekin üstüne yayınız ![]() ![]() ![]() Not: Bu zengin çikolatalı rulonun sarılması zordur, kolaylıkla kırılabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|