Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli ) Malzemeler: 500 gr un 250 gr margarin 1 kahve fincanı sıvı yağ dolmalık fıstık Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Yapılışı: Eritilen yağa un ve fıstık konarak kısık ateşte kavurmaya başlanır (Meyaneye gelinceye kadar un ve yağ kabarcıklar halinde ayrılır ) Kavrulur Üzerine soğuk şurup dökülerek pişirilir Söndürüldükten sonra suyunu çeken helvanın kapağı kapatılır 10 dakika dinlendirilir Sonra yemek kaşığı yardımıyla kaşık kaşık muntazam bir şekilde servis tabağına dökülür Not: Helvanız kıvamındaysa döküm anında kaşığınıza yapışmaz
|
|
|
|