![]() |
Yaban Mersinli Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaban Mersinli Tart TarifiYaban Mersinli Tart Tarifi Lezzet ve sağlığı bir arada sunan yaban mersini; nefis tart hamuruyla beş çayınız için vazgeçilmez bir tada dönüşüyor ![]() Malzemeler, Tart Hamuru için, Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım paket margarin 1 adet yumurta sarısı 1,5 su bardağı un Üzeri için, 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kutu süt kreması Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 su bardağı su ![]() Hazırlanışı, Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun ![]() Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin ![]() Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin ![]() Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ![]() Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin ![]() Derin bir tavaya yaban mersini, pudra şekeri, su, portakal kabuğu rendesi ve tarçını alıp bir taşım kaynatın ![]() Krema, süt, yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar oişirin ![]() Hazırladığınız sos ılındıktan sonra tartlara pay edin ![]() 180 derece fırında 15 dakika pişirin ![]() Ilındıktan sonra servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|