Kayısılı Brownie Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Brownie TarifiKayısılı brownie Yapılışı Mazemeleri Kayısılı brownie Malzemeler 300 gr bitter çikolata 100 gr tereyağı 15 su bardağı tozşeker 4 yumurta 2 su bardağı un Yarım paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 300 gr taze kayısı Hazırlanışı Çikolatayı küçük parçalara kırıp porselen bir kâseye alın Tereyağını ilave edip benmari usulü eritin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın Yumurtaları tozşekerle bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın Un[, kabartma tozu[, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin Kenarları 22 cm olan kare fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün Üzerine kesik kısımları alta gelecek şekilde kayısıları dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Soğuyunca kare şeklinde dilimleyip servis yapın |
|