![]() |
Kuru Meyveli Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Meyveli Çörek Tarifi1/2 su bardağı erimiş Teremyağ 1/2 su bardağı tozşeker 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı kuru kayısı 1/2 su bardağı kuru üzüm 1/2 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi 2 adet yumurta 1 çorba kasığı limon kabuğu rendesi 1/2 paket kabartma tozu Alabildiğince un Kayısı ve cevizi çekirdeksiz sarı üzüm büyüklüğünde kesip, hazırlayalım ![]() Yumurtalardan bir tanesinin akını ayırıp, geri kalan yumurtaları büyükçe bir kabın içinde erimiş Teremyağ yağını, yoğurt, tozşeker, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ile iyice karıştıralım ![]() Kuru üzüm, kuru kayısı ve cevizi ilave edip, aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım ![]() Yoğurduğumuz hamuru 15-20 dakika dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde yuvarlayalım ![]() Bu kurabiyelerin bir yüzünü önceden ayırdığımız ve çırptığımız yumurta akına ondan sonra da tozşekere bulayıp, yağladığımız fırın tepsisine dizelim ![]() Önceden ısıttığımız 180°C'li fırında renk alıncaya kadar pişirip, sğuduktan sonra servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|