![]() |
Güz Tartı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güz Tartı TarifiGüz Tartı Tarifi Hamuru: 180 gr (1+1/2 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı şeker 1 yumurta 1-2 çorba kaşığı çok soğuk su 1 yumurtanın sarısı (2 çorba kaşığı sütte iyice çırpılmış) Harcı: 500 gr böğürtlen (yıkanıp ayıklanmış) 2 orta boy ekşi elma (kabukları ayıklanıp sert kısımları çıkarılmış ve kıyılmış) 3 çorba kaşığı su 60 gr (1/3 su bardağı) toz şeker 1 küçük portakalın kabuğu (ince rendelenmiş) 1 kahve kaşığı tarçın Hamuru yapmak için unu tuzla birlikte orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() Un-yağ karışımının ortasını elinizle havuz biçimi açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru top yapıp yağlı kağıda sararak buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz ![]() Bu arada harcını yapmak için böğürtlen, elma, su, şeker, portakal kabuğu ve tarçını orta boy bir tencereye koyup orta ateşte devamlı karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp içindekileri kaşıkla tart kalıbına boşaltarak bir kenara bırakınız ![]() Önce fırınmızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() Hamuru buzdolabından alıp hafifçe unlanmış hamur tahtasında unlanmış merdane ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak olarak açınız ![]() 5 cm'lik hamur kesici ile yuvarlaklar kesip, kalan hamur parçalarını toparlayarak hafifçe pürtüksüz olana kadar yoğurunuz ![]() ![]() Tart kalıbının kenarlarını biraz suyla ıslatıp hamur şeridini kalıbın kenarını tamamiyle kaplayacak biçimde sarınız ![]() ![]() Hamur yuvarlaklarını şeridin üstüne hafifçe bastırıp ortada meyvelerin görünebileceği bir açıklık bırakarak düzenli biçimde diziniz ![]() Hamurları çatalla hafifçe delip üstlerine sütte çırpılmış yumurtadan sürerek 1 çorba kaşığı şekeri üstüne serpiniz ![]() Tartı fırının orta katında 20-30 dakika, hamur nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() Tartı fırından çıkararak hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|