Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güz, tarifi, tartı

Güz Tartı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güz Tartı Tarifi



Güz Tartı Tarifi

Hamuru:

180 gr (1+1/2 su bardağı) un

kahve kaşığının ucuyla tuz

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı şeker

1 yumurta

1-2 çorba kaşığı çok soğuk su

1 yumurtanın sarısı (2 çorba kaşığı sütte iyice çırpılmış)

Harcı:

500 gr böğürtlen (yıkanıp ayıklanmış)

2 orta boy ekşi elma (kabukları ayıklanıp sert kısımları çıkarılmış ve kıyılmış)

3 çorba kaşığı su

60 gr (1/3 su bardağı) toz şeker

1 küçük portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)

1 kahve kaşığı tarçın

Hamuru yapmak için unu tuzla birlikte orta boy bir kaseye eleyiniz Yağı bıçakla ufak ufak kesip ekleyiniz Parmaklarınızla karışım İrmik görünümü alana kadar ufalayıp bir çorba kaşığı şeker ekleyiniz

Un-yağ karışımının ortasını elinizle havuz biçimi açınız Küçük bir kasede bir yumurtayı bir çorba kaşığı soğuk suyla çırpıp un-yağ karışımının ortasına akıtınız Bıçakla çabuk çabuk karıştırıp hamur yapmız Hamur çok kuruysa bir çorba kaşığı su daha ekleyiniz Parmaklarınızın ucuyla hamuru pürtüksüz olana kadar yoğurunuz

Hamuru top yapıp yağlı kağıda sararak buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz

Bu arada harcını yapmak için böğürtlen, elma, su, şeker, portakal kabuğu ve tarçını orta boy bir tencereye koyup orta ateşte devamlı karıştırarak kaynatınız Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp kapağını kapatarak 7-8 dakika ağır ateşte, meyveler yumuşayana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp içindekileri kaşıkla tart kalıbına boşaltarak bir kenara bırakınız

Önce fırınmızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız

Hamuru buzdolabından alıp hafifçe unlanmış hamur tahtasında unlanmış merdane ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak olarak açınız

5 cm'lik hamur kesici ile yuvarlaklar kesip, kalan hamur parçalarını toparlayarak hafifçe pürtüksüz olana kadar yoğurunuz Yoğurduğunuz hamuru 2,5 cm kalınlığında bir şerit halinde açıp bıçakla bastırarak 1,5 cm'lik kalınlık veriniz

Tart kalıbının kenarlarını biraz suyla ıslatıp hamur şeridini kalıbın kenarını tamamiyle kaplayacak biçimde sarınız Hamurun sarkan kısımlarını keskin bir bıçakla kesip uçlarını bastırarak yapıştırınız

Hamur yuvarlaklarını şeridin üstüne hafifçe bastırıp ortada meyvelerin görünebileceği bir açıklık bırakarak düzenli biçimde diziniz

Hamurları çatalla hafifçe delip üstlerine sütte çırpılmış yumurtadan sürerek 1 çorba kaşığı şekeri üstüne serpiniz

Tartı fırının orta katında 20-30 dakika, hamur nar gibi olana kadar pişiriniz

Tartı fırından çıkararak hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.