![]() |
Halka Portakal Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halka Portakal TarifiHalka Portakal Tarifi 150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/4 su bardağı) şeker 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 3 çorba kaşığı badem (çekilmiş) 1 kahve kaşığı badem esansı 250 gr sütsüz (bitter) çikolata 1-2 çorba kaşığı ılık su 10 portakal dilimi 10 saplı kiraz 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 1/2 su bardağı portakal suyu Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Orta boy bir kasede 125 gr (8 çorba kaşığı) yağ ile şekeri tahta bir kaşıkla krema kıvamına getiriniz ![]() ![]() Hamur tahtasını hafifçe unlayıp, hazırladığınız hamuru üstünde ince olarak açınız ![]() ![]() Her bir hamur yuvarlağının üstünü çatalla delip fırında 20 dakika, hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() Küçük bir tencerede kalan 2 çorba kaşığı yağ ve çikolatayı çok ağır ateşte bir tahta kaşıkla devamlı olarak pürtüksüz ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() Çikolatalı kısım sertleşmeden, her birinin üstüne birer portakal halkası yerleştiriniz ![]() ![]() Küçük bir tencerede mısır nişastasıyla portakal suyunu orta ateşte devamlı karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() ![]() Not: Bir Alman tatlısı olan halka portakalı, tatlı olarak yada kahvaltıda servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|