![]() |
Mürdim Eriği Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mürdim Eriği Reçeli TarifiMürdim Eriği Reçeli Tarifi 2 kg mürdüm eriği (yıkanıp, çekirdekleri çıkarılmış) 2-3 kg (8-12 su bardağı) toz şeker 1 çay kaşığı limon tuzu Erikleri büyük bir süzgeçte bol suda yıkayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi sabah tencereyi harlı ateşe oturtup, bir tahta kaşık yada spatula ile karıştırarak, erikleri parçalamadan kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reçelin kıvamına geldiğini anlamak için, bir madeni kaşığı tencereye dik olarak daldırınız ![]() ![]() ![]() Kavanozları, ağızlarını selofan yada alüminyum kağıdı ile kapatıp, sıkıca bağladıktan sonra serin bir yere kaldırarak, reçelinizi dilediğiniz zaman kullanınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mürdim Eriği Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mürdim Eriği Reçeli Tarifi1 kg ![]() 1 kg ![]() 2 çay kaşığı vanilya 1 limon suyu 1 kabuk tarçın Tencereye eriklerin çekirdeklerini çıkartıp koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|