Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eridi, mürdim, reçeli, tarifi

Mürdim Eriği Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2 kg mürdüm eriği (yıkanıp, çekirdekleri çıkarılmış)
2-3 kg (8-12 su bardağı) toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Erikleri büyük bir süzgeçte bol suda yıkayınız Erikleri süzüp büyük bir tencereye aktarınız Üstüne 2 kg (reçelin çok tatlı olmasını istiyorsanız 3 kg) şekeri döküp tencereyi sallayarak, şekerin tencerenin her tarafına dağılmasını sağlayınız Tencereyi serin bir yerde bir gece bekletiniz
Ertesi sabah tencereyi harlı ateşe oturtup, bir tahta kaşık yada spatula ile karıştırarak, erikleri parçalamadan kaynatınız Reçel kaynadıktan sonra birkaç kez karıştırınız Limon tuzunu ekleyip yeniden karıştırınız Ateşin altını kısıp, reçeli bir kez daha kaynatınız (Bir fırça ile tencerenin kenarına yapışan şekerleri alınız Bu arada bir delikli kepçe ile üstte oluşan köpükleri de alıp atınız)
Reçelin kıvamına geldiğini anlamak için, bir madeni kaşığı tencereye dik olarak daldırınız (Kaşığı tencereden çıkarttığınızda, reçel taneler halinde, damla damla kaşığın ucundan dökülmelidir) Reçel istediğiniz kıvama gelmişse, tencereyi ateşten alıp soğuttuktan sonra, reçeli temiz kavanozlara boşaltınız
Kavanozları, ağızlarını selofan yada alüminyum kağıdı ile kapatıp, sıkıca bağladıktan sonra serin bir yere kaldırarak, reçelinizi dilediğiniz zaman kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

1 kg mürdüm eriği

1 kg toz şeker

2 çay kaşığı vanilya

1 limon suyu

1 kabuk tarçın

Tencereye eriklerin çekirdeklerini çıkartıp koyun Üzerine kabuk tarçın ve şekeri ilave edin (su ilave edilmeyecek) ocağa koyun Kaynayınca kısık ateşte 45 dk pişirin Limon suyunu ve vanilyayı ekleyin Tencerede soğuduktan sonra kavanoza koyun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com