![]() |
Doğum Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum Pastası TarifiDoğum Pastası Tarifi Gereçler: 20 cm ![]() Kayısı reçeli, kaynatılıp ezilmiş 1 ölçü Badem Kreması 25 cm ![]() 1 ölçü Kalıp Glase Süsleme: Pembe şekerci boyası 1 adet beyaz plastik kokteyl çubuğu 3 cm ![]() ![]() 3 cm ![]() ![]() 1 ölçü Royal Glase Kekin üst ve yanlarını önce Kayısı reçeli sonra da Badem Kreması ile kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() Beşiği yapmak için bir yumurtadan yararlanın ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan glaseyi 5 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurdeleyi keki çevreleyecek ölçüde kesip, glase ile keke tutturun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bir bebeğe bundan güzel "Hoşgeldin" olamayacağı gibi, bebek sahipleri de bu pastadan daha tatlı birşeyle sevinçlerini kutlayamazlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğum Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum Pastası TarifiDoğum Günü Pastası Tarifi Malzemeler 5 yumurta 6 kahve fincanı un 6 kahve fincanı şeker 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşıjı kakao 1 çay bardağı limonlu su (1/4 limon suyu + su) Antepfıstığı (arzuya göre) çikolata rendesi (arzuya göre) Kreması; 1 yumurta 3/4 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao 4 çorba kaşığı un (tepeleme) 2 paket vanilya 1 paket labne peyniri (200 gr ![]() 3 su bardağı süt Pastayı ıslatmak için; 1,5 çay bardağı sıcak su 1/4 limon suyu 1 tatlı kaşığı neskafe 1 tatlı kaşığı şeker Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğum Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum Pastası Tarifi1 yumurta 2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşığı tereyağı 3 paket renkli toz jöleler 200 gram kedidili [savuyel] bisküvi 2 adet muz, kivi, vişne gibi meyveler olabilir ![]() Kremasını yapmak için sütü, yumurtayı, unu ve şeker çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğum Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum Pastası Tarifi4 yumurta 125 gram şeker 125 gram un 5 gram kabartma tozu 5 gram vanilya Kabı yağlamak için yağ ve un Pastacı kreması için: 5 adet yumurta sarısı 150 gram şeker 5 gram vanilya 60 gram un Yarım litre süt Bu pastacı kreması genellikle en çok kullanılandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|