Kırıntılı Vişne Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırıntılı Vişne Tatlısı TarifiKırıntılı Vişne Tatlısı Tarifi 500 gr vişne 1 su bardağı un 1 su bardağı file Antep fıstığı 1/2 su bardağı yulaf ezmesi 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz 5 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı esmer şeker 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı mısır nişastası Fıstık, un, kabartma tozu, yulaf ezmesi ve tuzu bir kasede harmanlayın Tereyağı, esmer şeker ve 1/3 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserle çırpın Parmak uçlarınızla yoğurarak kırıntı haline getirin Diğer tarafta vişne, kalan şeker, tarçın ve nişastayı harmanlayıp fırın kabına yayın Kırıntı hamuru ile vişnelerin üzerini kapatın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişirin 1 saat soğutup servis yapın
|
|
|
|