Kirazlı İrmik Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı İrmik Tatlısı TarifiKirazlı İrmik Tatlısı Tarifi 1 litre süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Arası İçin: 1/2 kg temizlenmiş kiraz 1 çay bardağı toz şeker Üzeri İçin: 1 çay bardağı hindistancevizi Yapımı: Tencereye soğuk süt, irmik ve şeker konur Orta ateşe yerleştirilir Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir Ateşten almadan hemen önce vanilya eklenir Orta büyüklükteki fırın kapı ıslatılır Tatlını yarısı dökülür, düzeltilir Üzerine soğuduktan sonra kirazlar yayılır, şeker serpilir Kirazların üzerine, kalan tatlı koyulur, düzeltilir Buzdolabına yerleştirilir, bir gece bekletilir Ertesi günü kirazlı irmik tatlısının üzerine hindistancevizi serpilir, kare kare kesilerek servise sunulur |
|