Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brulee, crem, labneli, tarifi

Labneli Crem Brulee Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Labneli Crem Brulee Tarifi



Labneli Crem Brulee Tarifi

TART HAMURU İÇİN:
100 gr pınar tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
1 ad yumurta
1/2 çay kaşığı toz vanilin
1/2 limon kabuğu rende

CREM BRULEE İÇİN:
200 gr pınar krema
100 pınar labne
1 çay bardağı toz şeker
5 ad yumurta sarısı

MEYVA SOS İÇİN: 100 gr kuru üzüm
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağ vişne suyu
1 çay bardağı su

DEKORU İÇİN:
1 ad muz
1 çay bardağı kuru üzüm

TART HAMURU:
Yumurta tereyağ ve pudra şekerini elinizle katıştırın daha sonra un vanilin ve limon kabuğunu katın özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun +4 soğuk dolapta 1 saat dinlendirin ve tart kalıbına yayarak 180 derecede 8-10 dk altın rengi verene kadar pişirin

CREM BRULEE:
krema ve şekeri 80 dercede ısıtın öte yandan yumurta sarısını oval bir kapta çırpın ve ısıtılan kremayı yumurtaya hızlı bir şekilde pişirmeden katıştırıp özleştirip ve ocakta tencerde bir taşım kaynatıp ocaktan alınız soğutup pınar lapneye karışıma yedirin

SOSU İÇİN:
üzümü meyve suyunu ve şekeri ocakta koyulaşana kadar çektirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.