![]() |
Tatlı Hamur Lokması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Hamur Lokması TarifiTatlı Hamur Lokması Tarifi 7 gr taze maya 3 çorba kaşığı ılık su 2 çorba kaşığı şeker 300 gr (2+1/2 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 100 gr (1/2 su bardağı) süt 2 çorba kaşığı tereyağı eritilmiş Pişirme sosu: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı şeker 100 gr (1/2 su bardağı) süt Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp 3 çorba kaşığı ılık su ve 1 çay kaşığı şeker ekleyiniz ![]() ![]() Unu, kalan 1 çorba kaşığı şekeri ve tuzu büyük bir kaseye eleyip ortasını çukurlaştırarak sütü, eritilmiş tereyağı ve hazırladığınız mayalı karışımı akıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru vurarak bastırıp 12 parçaya bölerek her parçayı top haline getiriniz ![]() Hamur toplarını tepsiye dizip üstlerini temiz bir bezle örterek tepsiyi sıcak ve cereyansız bir yerde 45 dakika - 1 saat, toplar iki kat kabarana kadar bekletiniz ![]() Pişirme sosunu hazırlamak için büyük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eriterek, içine 2 çorba kaşığı şekeri ve 1/2 su bardağı sütü akıtınız ![]() Karışımı kaynatıp lokmaları yavaşça tencereye koyunuz ![]() ![]() Tencerenin kapağını sıkıca kapayıp ateşin altını kısarak 20-25 dakika, lokmalar bütün sosu emene kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Not: Bu Alman tatlısı, vanilyalı krema yada küçük küçük doğranmış meyve ile servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|