![]() |
Hamur Lokması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Lokması TarifiHamur Lokması Tarifi 600 gr ![]() 75 gr ![]() 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 450 gr ![]() 6 bütün yumurta Kızartmak için 2 kg ![]() Şurubu: 2 kg ![]() 1 kg ![]() 1/2 kahve kaşığı limon tuzu Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız, soğumaya bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() İki elinizle fındıktan biraz büyük parçalar şeklinde yuvarlayıp yağa atıp, kızartıp şuruba çıkarınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Lokması Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Lokması Tarifi250 gr (3 su bardağı) kuru ekmek içi 350 gr (2 su bardağından biraz az) süt (kaynatmadan ısıtılmış) 175 gr sosis (zarları soyulup ince kıyılmış) 125 gr salam (ince kıyılmış) 1 küçük soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) 3 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (1/2 su bardağı) un 800 gr (4 su bardağı) tavuk suyu Ekmek içlerini büyük bir kaseye koyup üstüne süt dökünüz ![]() ![]() ![]() Unu bir tabağa koyup ellerinizi una bulayarak karışımdan ceviz büyüklüğünde lokmalar yapınız ![]() ![]() Tabağı buzdolabından alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bir delikli kepçeyle lokmaları ısıtılmış çorba kasesine koyup üstlerine istediğiniz çorbayı dökerek (yada ayrı olarak çorba yanında) servis ediniz ![]() Not: İtalyan usulü hamur lokmalarını çorbayla yada et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi, daha büyükçe yapıp domates soslu baş yemek olarak da sunabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|