![]() |
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )Nazlaç Tarifi ( Osmanlı ) Kullanılacak malzeme (8 kişi için): 1/3 kilo taze veya kırık pirinç, 1/2 kilo toz şekeri, 1+1/4 litre su, 200 gram dövülmüş ceviz içi veya badem içi ya da fındık içi ![]() Yapımı: Pirinç, darı ve taşları iyice temizlendikten sonra bol suda yıkanır ve bir gece önceden 1+1/4 litre suya konur ![]() ![]() Pirincin sulu bir lapa olması gerekmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yapmadan önce tabaklara zevke göre dövülmüş ceviz içi, badem içi veya fındık içi serpilir ve servis yapılır ![]() Nazlaç'ı sütle pişirecek olanlar pirinci bir gece suda ıslattıktan sonra suyunu süzer ve 1+1/4 litre sütle lapa oluncaya kadar pişirirler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )Nazlaç Tarifi ( Osmanlı ) 250 gram pirinç 750 gram kaynamış süt 75 gram şeker 20 gram tereyağı 1/2 vanilya çubuğunun yarısı Önce ölçülü süt ve pirinç kaynatılır ![]() Şeker ve diğer maddeler de katılarak devamlı karıştırılır, kalınlaşınca kaselere bölüştürülür ![]() (Umumiyetle pirinç tatlılarına ateşten indirileceği vakit güzel kokulu olması için biraz gül suyu ilâve edilir ![]() ![]() Not: Nazlı aşlar, sade olarak yenildiği gibi, mükellef malzeme ile, meselâ nazlı aş dolu tabaklara iyice dövülmüş badem ve iç cevizle de yenilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|