Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastis, tarifi

Pastis Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastis Tarifi



Pastis Tarifi

15 gr taze yaş maya
175 gr (3/4 su bardağı) + 1 kahve kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı süt (ılık)
500 gr (4 su bardağı) un
1 fiske tuz
4 yumurta
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)
3 çorba kaşığı konyak

Kaplaması:
1 yumurtanın sarısı (2 çorba kaşığı sütle iyice çırpılmış)
2 çorba kaşığı toz şeker

Mayayı küçük bir kasenin içinde ufalayıp, 1 kahve kaşığı şeker katarak, çatalla karıştırınız, ılık sütü ekleyip, pürtüksüz bir bulamaç haline getiriniz Kaseyi, ılık ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, kabarık ve köpük köpük olana kadar bekletiniz
Bu arada un ve tuzu, ısıtılmış orta boy bir kaseye eleyip, kalan 175 gr şekeri katarak bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede, yumurta, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı çatalla, hepsi iyice karışana kadar çırpınız Orta boy kasedeki unlu karışımın ortasını çukur yapıp, içine maya ile yumurta karışımını akıtınız
Bir spatulayla yada parmaklarınızla sıvıyı yavaş yavaş una yedirip, hamur kasenin kenarlarından ayrılmaya başlayınca, hafif unlanmış bir tezgaha çıkarınız Hamuru 10 dakika, iyice pürtüksüz olana kadar yoğurduktan sonra top yapınız
İçinde malzemeyi karıştırdığınız kaseyi yıkayıp kurulayarak, hafifçe yağlayınız Hamuru kaseye koyup, üstüne biraz un serpiniz Kaseyi, temiz ve nemli bir bezle örtüp, ılık ve cereyansız bir yerde 2 saat, hamur biraz kabarana kadar bekletiniz
Kalan 1 tatlı kaşığı eritilmiş yağla, 1 kg'lık bir ekmek kalıbını yağlayıp bir kenara bırakınız
Kabarmış hamuru, hafifçe unlanmış tezgaha çıkarıp 5 dakika yoğurunuz
Hamura uzunca bir biçim verip, hazırladığınız kalıba koyunuz Kalıbı temiz ve nemli bir bezle örtüp, ılık ve cereyansız bir yerde yarım saat bekletiniz
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız
Bir fırçayla, sütle çırpılmış yumurta sarısını hamurun üstüne sürüp, 2 çorba kaşığı şekeri serpiniz
Tepsiyi fırının orta katına sürüp, keki 10 dakiıka pişiriniz Sonra fırının sıcaklığını azaltıp (190°C), keki 55 dakika-1 saat daha, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz (Kekin pişip pişmediğini anlamak için, tepsiden çıkarınız Tersinden parmağınızla tıklattığınızda, tok ses gelirse pişmiş demektir Pişmemişse yeniden fırına sokup 10 dakika daha pişiriniz)
Keki bir tel ızgarada tamamen soğuttuktan sonra servis ediniz

Not: Pastis, tek başına ya da tereyağı ve reçelle birlikte servis edebileceğiniz bir Fransız kekidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.