![]() |
Pastis Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastis TarifiPastis Tarifi 15 gr taze yaş maya 175 gr (3/4 su bardağı) + 1 kahve kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı süt (ılık) 500 gr (4 su bardağı) un 1 fiske tuz 4 yumurta 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş) 3 çorba kaşığı konyak Kaplaması: 1 yumurtanın sarısı (2 çorba kaşığı sütle iyice çırpılmış) 2 çorba kaşığı toz şeker Mayayı küçük bir kasenin içinde ufalayıp, 1 kahve kaşığı şeker katarak, çatalla karıştırınız, ılık sütü ekleyip, pürtüksüz bir bulamaç haline getiriniz ![]() ![]() Bu arada un ve tuzu, ısıtılmış orta boy bir kaseye eleyip, kalan 175 gr şekeri katarak bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir kasede, yumurta, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı çatalla, hepsi iyice karışana kadar çırpınız ![]() ![]() Bir spatulayla yada parmaklarınızla sıvıyı yavaş yavaş una yedirip, hamur kasenin kenarlarından ayrılmaya başlayınca, hafif unlanmış bir tezgaha çıkarınız ![]() ![]() İçinde malzemeyi karıştırdığınız kaseyi yıkayıp kurulayarak, hafifçe yağlayınız ![]() ![]() ![]() Kalan 1 tatlı kaşığı eritilmiş yağla, 1 kg'lık bir ekmek kalıbını yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Kabarmış hamuru, hafifçe unlanmış tezgaha çıkarıp 5 dakika yoğurunuz ![]() Hamura uzunca bir biçim verip, hazırladığınız kalıba koyunuz ![]() ![]() Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız ![]() Bir fırçayla, sütle çırpılmış yumurta sarısını hamurun üstüne sürüp, 2 çorba kaşığı şekeri serpiniz ![]() Tepsiyi fırının orta katına sürüp, keki 10 dakiıka pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keki bir tel ızgarada tamamen soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() Not: Pastis, tek başına ya da tereyağı ve reçelle birlikte servis edebileceğiniz bir Fransız kekidir ![]() |
![]() |
![]() |
|