Landüşe Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Landüşe TarifiLandüşe Tarifi MALZEMELER; 4 çorba kaşığı margarin,yarım su bardağı toz şeker,2 yumurta,1 su bardağı un,yarım paket vanilya,yarım su bardağı hindistan cevizi,1 çay bardağı mamelat,yarım çay bardağı eritilmiş çikolata YAPILIŞI;Yağ ve şekeri kabarıncaya kadar karıştırın Yumurta ,un,vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın Karışımı sıkma torbasına veya yağlı kağıttan yapacağınız külaha koyun Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlak yada uzun şekillerde sıkın Tepsideki landüşelerin üstüne bolca hindistan cevizi dökün Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika kadar pişirin Fırından çıkardığınız landüşelerin üzerine marmelat yada eritilmiş çikolata sürüp birbirine yapıştırın![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|