Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, dondurmalı, kadayıf, topları

Dondurmalı Çilekli Kadayıf Topları

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Çilekli Kadayıf Topları



Dondurmalı Çilekli Kadayıf Topları



Malzemeler:
300 gr kadayıf
1 çorba k tereyağı

Kreması için:
2,5 su b süt
3 çorba k un
1 yumurta sarısı
1çay b tozşeker
damla sakızı

Şerbeti için:
2,5su b tozşeker
2 su b su

Üzeri için:
Dondurma
çilek
nane

Hazırlanışı:
İlk olarak kreması hazırlanır Bunun için; tencereye süt, un, toz şeker, damla sakızı ve yumurta sarısı alınarak karıştırılarak pişirilir Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır Bu arada kadayıf iyice birbiriden ayrıldıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek karıştırılır Hazırlanan kadayıftan parçalar koparılarak küçük bir kasenin içerisine yayılır İçerisine krema konulduktan sonra kadayıflar üzerine kapatılarak kase ters çevrilip kadayıf fırın kabına alınır Bütün kadayıf için aynı işlem tekrarlanır Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir Fırında çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür Servis yapılırken üzerine dondurma, çilek ve taze nane yaprakları ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.