![]() |
Meyve Şekerli Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Şekerli Pasta TarifiMeyve Şekerli Pasta Tarifi Gereçler: 100 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 yumurta, hafif çırpılmış 75 gr un 50 gr taze ekmek kırıntısı 50 gr erik kurusu, ince kıyılmış 50 gr kiraz şekerlemesi, ince kıyılmış 50 gr badem, ince kıyılmış 25 gr portakal limon kabuğu ince kıyılmış Üstü: 75 gr tereyağı 150 gr toz şeker, elenmiş 1 yemek kaşığı, portakal suyu 1/2 portakal 18 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyve Şekerli Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Şekerli Pasta TarifiMeyve Şekerli Pasta Tarifi Gereçler: 50 gr haşlanmış badem 125 gr değişik renkli meyve şekerlemeleri 225 gr tereyağı 225 gr pudra şekeri 4 yumurta, çırpılmış 125 gr çekilmiş badem 50 gr portakal şekerlemesi, dilinmiş 50 gr zencefil 225 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu Kayısı reçeli, kaynatılmış, ezilmiş 5 cm ![]() 60 cm ![]() 1 m ![]() 20 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafif bir krem haline gelene dek tereyağı ile şekeri karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Un ile kabartma tozunu eleyip, madensel bir kaşıkla karışıma karıştırın ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış çok hafif ateşli fırının orta rafında 3+1/2 saat pişirin ![]() ![]() Soğuyana dek kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp, kağıdını alın ve hava geçirmeyen teneke bir kutuda saklayın ![]() Servisini yapacağınız zaman kekin üstüne kayısı reçeli sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|