![]() |
Helva Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helva Keki TarifiHelva Keki Tarifi 240 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 5 yumurtanın sarısı 5 yumurtanın akı 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 425 gr (3 su bardağı) irmik 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 125 gr (2/3 su bardağı) çekilmiş badem 1 kahve kaşığı çekilmiş karanfil 60 gr (1/2 su bardağı) badem (kabukları soyulup ikiye ayrılmış) 1 kahve kaşığı tuz Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Kalan yağı orta boy bir kasede tahta kaşıkla, yumuşak ve kremamsı olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline getirip madeni bir kaşıkla irmik karışımına katınız ![]() Karışımı kek kabına boşaltınız ![]() ![]() Kabı fırından çıkarıp 10 dakika soğutunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|