![]() |
Pekmezli Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Tart TarifiPekmezli Tart Tarifi 22,5 cm'lik Hamur kasesi 125 gr (1 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 1 tatlı kaşığı karbonat 1/2 su bardağı sıcak su 1/4 su bardağı pekmez Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede, karbonatı sıcak suda eritip, pekmezi katarak iyice karıştırınız ![]() ![]() Tartı fırının orta katında 15-20 dakika, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() Tartı fırından alıp, tel ızgarada iyice soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pekmezli Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Tart TarifiHAMURU İÇİN: 180 gram un 1/2 çay kaşığı tuz 100 gram margarin 1 çorba kaşığı tozşeker 1 adet yumurta 2-3 çorba kaşığı soğuk su ÜZERİ İÇİN: 1 su bardağı pekmez 1/2 su bardağı sıcak su 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi 150 gram ufalanmış bayat ekmek içi ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN: Krem şanti Tart hamuru malzemesinin hepsini iyice karıştırıp, ipeksi bir doku oluncaya kadar yoğuralım ![]() Daha önceden margarin yağı ile yağladığımız 30 cm ![]() ![]() 170°C'li fırında renk almayacak şekilde ön pişirme yapalım ![]() Pekmezi, suyu, limonun suyunu ve kabuğunu ocakta bir taşım kaynatıp, soğutalım ![]() Ufalanmış bayat ekmek içlerini de içine katıp, 1-2 kere karıştırdıktan sonra, fırından çıkardığımız yarı pişmiş tart hamurunun üzerine yayalım ve tekrar fırınlayalım ![]() Fırında gevrekleşene kadar pişirip, çıkardıktan sonra, soğutalım ![]() Üzerini krem şanti ile süsleyerek servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|