Sakızlı Hulkum Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Hulkum TarifiSakızlı Hulkum Tarifi 3 kilo şeker 300 gram ince nişasta 10 gram krimtartar Su (kaldıracak kadar) 3 leblebi kadar sakız Nişastayı soğuk su içinde ezerek ayran gibi yapmalıdır Güzelce astardan süzdükten sonra iki parmak arasında yapışkan bir vaziyet gösteren şerbetin içine, azar azar dökerek ve kaşıkla karıştırıp yedirmelidir Krimtartarı da katıp, iyice karıştırarak tam kıvama gelinceye kadar pişirmeli, pişer pişmez havanda ezilerek toz haline getirilen sakız katılmalıdır Kokusuz yağ ile yağlanmış bir tepsiye dökmeli ve soğumasını beklemelidir Soğuduktan sonra lokma lokma kesilerek, yarısı şeker ve yarısı nişastadan ibaret halitaya atmalı ve her tarafını unlayıp bir kavanoz içinda saklamalıdır ![]() |
|
|
|