Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizi, peri, tarifi

Peri Cevizi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peri Cevizi Tarifi



Peri Cevizi Tarifi

15 gr taze (yaş) maya
60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı ılık su
500 gr (4 su bardağı) un
5 yumurta (iyice çırpılmış)
90 gr (6 çorba kaşığO tereyağı
6 çorba kaşığı rafine yağ

Mayayı, küçük bir kaseye ufalayıp, çatalla eziniz 1 çay kaşığı şekeri suya katarak, krema kıvamına getiriniz Kaseyi ılık ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, karışım kabarık ve köpük köpük olana kadar bekletiniz
Un ve kalan 60 gr (1/4 su bardağı) şekeri büyük ve ısıtılmış bir kaseye eleyip, ortasını çukurlaştırarak, öteki kasedeki mayalı karışımı ve çırpılmış yumurtaları ekleyiniz
Spatulayla ya da parmaklarınızla maya ve yumurtayı una yedirip, hamur, kasenin kenarlarından kalkana kadar yoğurunuz
Hamuru, hafifçe unlanmış tezgaha çıkarıp, 3-4 dakika (hamur yapışırsa tezgahı yeniden unlayarak) esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz
Büyük kaseyi çalkalayıp, iyice kurulayarak, hafifçe yağlayınız Hamuru top yapıp kaseye koyunuz Kasenin üstünü temiz ve nemli bir bezle örtüp, ılık ve cereyansız bir yerde 1-1,5 saat, hamur kabarık ve hacmi yaklaşık iki kat olana kadar bekletiniz
Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha çıkarıp, 8-10 dakika iyice yoğurduktan sonra 2 cm kalınlığında bir dikdörtgen biçiminde açınız
Hamuru, 5 cm eninde uzun şeritlere kesip her şeriti sosis biçiminde sararak, keskin bir hıçakla 2,5 cm boyunda parçalara kesiniz (Hamuru kestikçe parçaların birbirlerine değmemesine dikkat ediniz Yoksa birbirlerine yapışırlar) Kestiğiniz parçaları bir kenarda 10-15 dakika bekletiniz
Tereyağını ve rafine yağı büyük bir tavada kızdırıp, hamurları azar azar koyarak, her yanlarını 2-3 dakika, gevrek ve nar gibi olana kadar kızartınız
Çörekleri tavadan çıkarıp, kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürdükten sonra, sıcak sıcak servis ediniz

Not: Bu lezzetli çörekleri, üstlerine şeker serperek ya da ortalarından ayırıp krema yada reçel sürerek servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.