Dondurmali Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmali Pasta TarifiDONDURMALI PASTA TARİFİ MALZEMELER: -5 yumurta -1 su bardağı şeker -1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası -1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu -1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu -Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı meyve suyu DONDURMA İÇİN: -Kaymaklı veya vanilya dondurma ÜZERİ İÇİN -4 yumurta -3 kahve fincanı şeker -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: 1- 25 cm çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır 2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır Elenmiş nişasta un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir Soğuyunca kalıptan çıkarılır 3- Enine iki parçaya kesilir Parçalar meyve suyuyla ıslatılır Arasına dondurma konur Buzlukta soğuk olarak saklanır 4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok koyu bir şurup yapılır Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir Kaynar şurup dökülüp karıştırılır Vanilya konur 5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır 6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir |
|